Om Dagfinn

Dagfinn Lyngbø (f.1972) er en av pioneerene innenfor norsk stand-up. Gjennom utallige opptredener i hele Norge har han sakte, men sikkert bygget seg opp en solid fanskare. Det som begynte som ukentlige, korte humorinnslag på en liten pub i Bergen har i utviklet seg til å bli helaftens forestillinger som trekker fulle hus landet rundt.

Gjennombruddet kom i 1999 med forestillingen "Dagfinn Lyngbø – Live" hvor han blant annet fortalte om hans betraktninger rundt at hans mor ble innlagt på hjerteavdelingen på Haukeland Sykehus. Ikke noe man i utgangspunktet forbinder med humor, men 196 forestillinger i hele landet beviser vel atter en gang at; Aldri så galt at det ikke er godt for noe.

Den neste standup forstillingen hans, "Dagfinn Lyngbø - Ka e' vitsen?" (2005) tok opp frykt og meningen med livet. I løpet av to og et halvt år ble forestillingen sett av 100.000 mennesker.

I 2008 var det klart for tidenes mestselgende og kritikerroste hunorforestilling her til lands; "Dagfinn Lyngbø - Evolusjon". Forestillingen ble sett av ca. 150.000 mennesker fordelt på nærmere 400 forestillinger over hele landet.
innnimellom har Lyngbø også rukket å være med på "Julelatter 2007" og "Julelatter 2010", som var galla-forestillinger med Johan Golden, Lisa Tønne, Dag Sørås (2007) og Anne Kat Hærland, Are Kalvø og Nils-Ingar Aadne (2010).
Dagfinn Lyngbø har fått ikke mindre enn syv Komipriser, senest "Årets Stand Up" i 2011. 
For mange er også Dagfinn Lyngbø kjent som den unike stemmen til dovendyret "Sid" i Istid-filmene. Mange fikk også med seg det humorvitenskaplige "Lyngbø & Hærlands Big Bang" på NRK1.
Men nå er det altså "Dagfinn Lyngbø - Stereo" som gjelder. Den 30. august 2012 var det premiere på hjemmebane i Bergen og samtlige billetter, 50.000 i tallet, var revet bort uken etter premieren. Den 6. februar 2013 var det Oslo-premiere på Latter og responsen ble ikke noe dårligere der. Forestillingen spilles i Oslo til den 1. juni, før det blir en liten sommerferie, med ekstraforestillinger i september. Forestillingen skal deretter ut på en omfattende Norgesturne.